• Naar mate u meer flessen bestelt loopt uw voordeel op, tot wel 8% korting
 • Prijzen inclusief 21% BTW

  Klantenservice: 0513 461533


  Openingstijden winkel:

  maandag t/m vrijdag 8.30 - 18.00

  zaterdag                     8.30 - 17.00


  Staffelkorting per wijn:

  vanaf  6 flessen 4% korting *

  vanaf 12 flessen 6% korting *

  vanaf 18 flessen 8% korting *

  * Korting is geldig bij afname per soort


  Geen Verzendkosten binnen Nederland

  - Minimale bestelling is €30,- incl. BTW

  - Afhalen in Lippenhuizen is mogelijk

  - Wij leveren wijnen in heel Nederland

  naar BELGIE en DUITSLAND in overleg

   
   
 • Je aankopen worden gewoon gratis thuisbezorgd.
 • Wij verkopen geen alcohol onder de 18 jaar.

Faberwineworld introduceert het Malbec World Day wijnpakket

Published : 12-05-2017 18:51:10
Categories : Promotie

Malbec World Day Mei 2017

Ter gelegenheid van de Malbec World Day 2017 worden in meer dan 70 steden verspreid over 54 landen feestelijke evenementen georganiseerd. In Nederland organiseert zoals ieder jaar de Argentijnse ambassade dit feestelijk evenement. Tijdens het evenement zal dit jaar de nadruk liggen op het feit dat malbec is uitgegroeid tot een klassiek druivenras. Malbec is het vlaggenschip onder de Argentijnse druivenrassen.

Als Ambassadeur van Wines of Argentina voor ons het moment om 3 gerenommeerde Argentijnse wijnhuizen Luigi Bosca, Domaine Bousquet aan u te presenteren, Wijnhuizen waar wij al vele jaren uiterst plezierig mee samenwerken en wederzijds een duurzame relatie mee opbouwen. Zelf ben ik een paar keer in de gelegenheid geweest om de Argentijnse wijnbouw van dichtbij te bekijken. Een unieke ervaring die ik graag met u wil delen onder het genot van een goed glas Malbec wijn.

Van deze wijnhuizen hebben wij 6 uiteenlopende stijlen Malbec's geselecteerd, samengesteld in een Malbec World Day wijnpakket. Vier met ons de Malbec World Day mee en bestel eenvoudig online dit wijnpakket. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze wijnwinkel, wij nemen u graag mee op reis naar Argentijnse, het land waar de Malbec druif tot leven is gekomen.

Malbec, ontdek de diversiteit aan stijlen

Op 17 april 1853 brak er een nieuw tijdperk aan voor de Argentijnse wijnindustrie. De man achter dit verhaal is Domingo Faustino Sarmiento. Hij gaf de Franse bodemexpert, Michel Aimé Pouget opdracht om een selectie te maken van Franse wijnstokken die op Argentijnse bodem zouden kunnen gedijen. Tevens vroeg hij Pouget om in  Argentinië een technisch instituut voor wijnbouw op te zetten om door middel van educatie en research de Argentijnse wijnbouw verder vorm te geven. De wijnbouwschool kreeg de naam ’ Quinta Agronónomica.’  Hier arriveerden de eerste Malbec-stokken, die vervolgens zorgvuldig werden onderzocht. Niet lang daarna werd Sarmiento benoemd als president van Argentinië en onder zijn bewind floreerde de Argentijnse wijnindustrie, zo ook de Malbec-druif.

Oorsprong Malbec

De Malbec vindt zijn oorsprong in Frankrijk. De wijnstokken, die bijna 160 jaar geleden werden geselecteerd en overgebracht naar Argentinië, kwamen voornamelijk uit het zuidelijk deel van Frankrijk. De droge, woestijnachtige bodem en het bergachtige landschap bleken geen probleem voor de Malbec. De druif bleek in staat zich probleemloos aan te passen. Desondanks nam het nog decennia in beslag om van de Argentijnse Malbec een druif van wereldformaat te maken. Een rotsvast vertrouwen, een grote toewijding, fine tuning van vinificatietechnieken, eindeloze research en hernieuwde inzichten waren hiervoor nodig.

Malbec, van noord tot zuid

De Malbec druif is de nationale trots van Argentinië. Nergens anders kan deze druif zo veel verschillende gezichten aannemen als hier. Het noordelijk deel van Argentinië produceert Malbec soorten met een evenwichtige smaakstructuur. Wijnen met een uitstekend bewaarpotentieel, veel fruitexpressie en een krachtige smaak. Vaak zijn ze herkenbaar aan een typerende kruidigheid en nuances van zware bessen. Het centrale deel, rondom Mendoza vormt de grootste productiezone van Malbec. Hier bezitten de wijnen een lichtere tanninestructuur en kenmerken zich door veel rood fruit in het aroma, waaronder rijpe aardbei. In het zuidelijk deel is er een opvallend groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De temperatuur kan hier schommelen van 40º Celsius gedurende de dag tot 8° Celsius in de nacht. De Malbec bezit hierdoor intense geur- en smaakkenmerken, welke ook veroorzaakt worden door een hogere luchtvochtigheid. De wijnen zijn complex van karakter, mineralig van structuur en bezitten vaak een delicaat aroma van bloemen.

Dit wijnpakket bevat 6 unieke Malbec wijnen van de wijnhuizen Domaine Bousquet en Luigi Bosca.

Deel dit bericht met

Een opmerking toevoegen

 (with http://)