Diep robijnrood met granaatrode reflecties. Breed geurig, aansprekend, licht kruidig met een aangenaam randje teer. De smaak is stevig, droog en evenwichtig, elegant van structuur, waarbij de kruidigheid en het cederhout van cabernet op de afdronk wordt a Lees meer..
Diep robijnrood met granaatrode reflecties. Breed geurig, aansprekend, licht kruidig met een aangenaam randje ’teer’. De smaak is stevig, droog en evenwichtig, elegant van structuur, waarbij de kruidigheid en het cederhout van cabernet op de afdronk wordt aangevuld met een fijne toets van eikenhout.
In het zuidoostelijk deel van Sella & Mosca’s wijngoed ligt een plek die ‘Tanc aFarra’ werd genoemd door de Catalanen, die hier ooit druiven verbouwden. De bodem van rode, sterk ijzerhoudende klei, blootgesteld aan zon en wind, verleent de wijnen een heel eigen, krachtig karakter en is geschikt voor zowel cannonau als voor cabernet suavignon.
De cannonau wordt eind september geoogst, de cabernet in de eerste 10 dagen van oktober.
Na ontsteling en kneuzing volgt een schilweking van 1-2 dagen bij 22-26°C. Tegen het eind van de vergisting worden beide componenten geblend. De jonge wijn rijpt aanvankelijk op barriques en daarna op middelgrote eikenhouten vaten.
Wijn & spijs
Vleesgerechten (ook kort gebakken), wild, wildgevogelte met rijke saus, stevige pastaschotels, gerechten met truffel, risotto met paddestoelen, gerijpte kazen.
Wijnhuis Sella & Mosca
Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het her-planten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.
Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat ter plaatse is zeer geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur, een verfrissende wind vanaf zee en tamelijk constante luchtvochtigheid. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn hypermodern. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.
Diep robijnrood met granaatrode reflecties. Breed geurig, aansprekend, licht kruidig met een aangena..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen