Onmiskenbaar dat levendige aroma, in combinatie met tonen van grapefruit, vuursteen en afgerond met wat zoet tropisch fruit en citroensnoepjes. In de smaak vooral nuances van citroengras en ananas, in een -van begin tot eind- tintelfrisse zetting. Lees meer..
Heeft u als kind van groene vijgen uit blik genoten, dan zal uw hart een sprongetje maken bij het ruiken van deze wijn: onmiskenbaar dat levendige aroma, in combinatie met tonen van grapefruit, vuursteen en afgerond met wat zoet tropisch fruit en citroensnoepjes.
In de smaak vooral nuances van citroengras en ananas, in een -van begin tot eind- tintelfrisse zetting.
In deze wijn komt zijn herkomst volledig tot expressie. In de Estate Sauvignon Blanc is getracht de essentie van het koele klimaat te vangen met een wijn die superbe evenwicht, lengte, intensiteit en concentratie biedt.
De wijn is deels op vat vergist, wat de scherpe randjes eraf haalt en het mondgevoel verhoogt. De op tank vergiste component draagt verder bij aan de complexiteit en de frisheid.
EstateRange
Alleen de druiven van de eigen wijngaarden worden gebruikt, om het specifieke cool-climate te vangen in de flessen; alleen op die manier kan de wijn echt zijn eigen verhaal vertellen. Deze range biedt constante kwaliteit en een verscheidenheid aan stijlen, geproduceerd op één wijngoed, zowel rode als witte wijnen.
De wijngaarden liggen aan de oevers van de Botrivier, in het bijzondere Walker Bay terroir, de sleutel tot wijnen met veel fruit en natuurlijke, heldere zuren. De wijnstokken zijn volledig aangepast aan de marginale omstandigheden, zo dicht bij de zee, verankerd in verschillende bodemsoorten en blootgesteld aan verschillende omstandigheden en microklimaten.
De warme dagen zorgen voor rijpheid van de druiven en de koele zeewind zorgt voor een wat koelere gemiddelde dagtemperatuur. De druiven rijpen langzamer en behouden zo hun subtiele karakteristieken.
Wijn & spijs
Kan met zowel hartige als zoete gerechten. Carpaccio van springbok met een balsamico dressing, lasagna met aubergines, truffels van witte chocolade.
Wijnhuis Benguela Cove Wine Estate
Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.
Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.
Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.
World’s Best Vineyards 2023
Benguela Cove is uitgeroepen tot één van de beste wijngoederen ter wereld en staat op nummer 53, van de ongeveer 65.000 wijngoederen die er wereldwijd zijn. Binnen tien jaar nadat het wijngoed is aangekocht, is deze positie al bereikt. Het bevestigt nog maar eens de onvermoeibare toewijding van zowel de wijnmakers als het hospitality team, de toewijding aan duurzaamheid en de passie om buitengewone Zuid-Afrikaanse wijnen te produceren.
Meer weten over het wijnhuis Benguela Cove Wine Estate
Onmiskenbaar dat levendige aroma, in combinatie met tonen van grapefruit, vuursteen en afgerond met ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen