Een zeer complexe robijnrode wijn met veel diepte. Het fruit en de tannines zijn versmolten met de subtiele houttoon, die je eerder voelt dan proeft. Een fraaie Chateauneuf met een diepe en kruidige geur. Lees meer..
Een zeer complexe robijnrode wijn met veel diepte. Het fruit en de tannines zijn versmolten met de subtiele houttoon, die je eerder voelt dan proeft. Een fraaie Châteauneuf met een diepe en kruidige geur.
Afkomstig van terrassen met grote ronde kiezelstenen in het noordoostelijk deel van de appellation. De druiven worden volledig met de hand geoogst. Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en een vergisting bij 24-28 graden celcius en 25-30 dagen schilcontact. Rijping geschiedt in een tijdsbestek van 18-24 maand waarvan 12 maand in barriques (1/3 nieuw, 1/3 één jaar en 1/3 twee jaar oud). Na assemblage wordt de wijn nog 6-12 maanden opgevoed op cuve.
Wijn & spijs
Gebraden vlees, langzaam gegaarde beenham, wild.
Wijnhuis Domaine Brunely
100% familiebedrijf Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren ’70, begin jaren ’80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.
Respect voor de natuur
Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zijn zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 ha tot 80 ha, met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door het gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd.
Zo puur mogelijk
Ook de vinificatie is erop gericht om wijnen te maken die zo puur mogelijk zijn. De druiven ondergaan, voorafgaand aan de vergisting een koude schilweking. Tijdens de vergisting wordt de hoed met schilletjes regelmatig ondergeduwd, de zgn. ‘pigéage’. Dat komt de fruitigheid van de wijnen bijzonder ten goede. Met uitzondering van de zeer krachtige Châteauneuf-du-Pape rijpen de rode wijnen niet op hout, om te voorkomen dat het fruit wordt overstemd door houtaroma’s. Dat resulteert in heerlijke pure, goed gestructureerde wijnen met volop fruit en een grote levendigheid. In hun jeugd domineren de aroma’s van rood en zwart fruit; bij verdere rijping op fles ontwikkelen ze complexere aroma’s. De meeste rode wijnen van Domaine Brunely zijn op hun best drie tot vijf jaar na de oogst. De Châteauneuf-du-Pape rijpt met gemak 10 jaar.
Met passie gemaakt
Domaine Brunely is in alle opzichten een echt wijngoed: van het planten van de wijnstok tot het bottelen van de wijnen, alles wordt volledig in eigen beheer en met passie gedaan en dat proef je terug in de wijnen.
Meer weten over het wijnhuis Domaine Brunely
Een zeer complexe robijnrode wijn met veel diepte. Het fruit en de tannines zijn versmolten met de s..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen