Droog, prachtige, intense minerale neus met complexe limoenvruchten, een vleugje honing en wat kruidigheid. Rijke maar kurkdroge smaak met prachtig mineraal extract en intensiteit. Vrij strak met een goede zuurgraadstructuur; goed potentieel voor verdere Lees meer..
Droog, prachtige, intense minerale neus met complexe limoenvruchten, een vleugje honing en wat kruidigheid. Rijke maar kurkdroge smaak met prachtig mineraal extract en intensiteit. Vrij strak met een goede zuurgraadstructuur; goed potentieel voor verdere ontwikkeling.
Sommerberg wordt beschouwd als een van de grootste grand cru-wijngaarden van de Elzas, gedocumenteerd als producent van enkele van de beste wijnen van de regio sinds het jaar 1214. Van oude wijnstokken op het steilste deel van de Grand Cru.
De bodem is voornamelijk granietachtig met zwarte en witte mica. Deze bodem is rijk aan mineralen en ideaal voor druiventeelt. Deze 45 jaar oude wijngaard, de Sommerberg, ligt op een zeer steile helling (45°), met een zuidelijke expositie, en overschrijdt een hoogte van 400 meter.
Wijnbouw werd voor het eerst geregistreerd in Niedermorschwihr in 1214, en de naam Sommerberg werd vanaf de 17e eeuw gereserveerd voor deze specifieke wijngaard.
Wijn & spijs
Zeevis in citroensaus, coquillebrochettes of gegrilde koningsgarnalen.
Wijnhuis Julien Schaal
De Elzas heeft een unieke combinatie van verschillende bodemsoorten. Roze zandsteen, blauwe leisteen, kalksteen, graniet, en vulkanisch gesteente behoren tot de meest interessante bodemsoorten van deze streek. Allemaal terug te vinden in de grand cru wijngaarden.
In 2011 zijn ik en Oliver Biecher begonnen met onze wijngaard die uitsluitend gewijd is aan Grands Crus-wijnen uit de Elzas. Van Andlau tot Thann hebben we een aantal interessante wijngaarden gevonden die allemaal een sterk individueel karakter hebben.
Aan de voet van de heuvels van de Vogezen, net onder het kasteel van Haut-Koenigsbourg, hebben we onze wijnkelder gevestigd in het dorp Saint-Hippolyte.
Alle met de hand geplukte druiven worden zorgvuldig gesorteerd en voorzichtig in de pneumatische pers geplaatst. Een lange persing van minimaal 12 uur is nodig om het best mogelijke sap te extraheren.
Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap met de lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot wel 4 maanden kan duren.
Er wordt geen zwavel toegevoegd en hierdoor kan de wijn zich zoveel mogelijk ontwikkelen. Het resultaat is een wijn die minder gevoelig is voor oxidatie en veel aromatischer is.
Droog, prachtige, intense minerale neus met complexe limoenvruchten, een vleugje honing en wat kruid..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen