Deze Passito wijn heeft een diepe, robijnrode kleur. De geur van rijpe kersen en gedroogd rood fruit, met een vleugje vanille, stijgt direct uit het glas. De rijke smaken voelen vol en breed aan in de mond. Dit is een rijke, zwoel smakende wijn met zachte Lees meer..
Deze Passito wijn heeft een diepe, robijnrode kleur. De geur van rijpe kersen en gedroogd rood fruit, met een vleugje vanille, stijgt direct uit het glas. De rijke smaken voelen vol en breed aan in de mond. Dit is een rijke, zwoel smakende wijn met zachte tannine, een mooie vanilletoets en op de achtergrond een intrigerende mix van specerijen. Deze wijn voelt rond aan en is heerlijk om zo te drinken.
De met de hand geoogste druiven komen uit wijngaarden die binnen het Classico gebied liggen, het hart van de Valpolicella wijnstreek. De wijngaarden worden duurzaam onderhouden, liggen op een hoogte van 100 tot 350 meter boven de zeespiegel en zijn gericht op het zuidoosten. De samenstelling van de bodem varieert, maar bestaat voornamelijk uit zand, klei en kalksteen. Tussen de rijen wijnstokken laat men de natuurlijk aanwezige grassoorten ongemoeid. De 20 tot 25 jaar oude stokken zijn volgens de Double Pergola methode opgebonden: 2.700 stokken per hectare. Het gemiddelde rendement per jaar bedraagt 60 hectoliter per hectare.
De manuele oogst vindt plaats tussen eind September en half Oktober. Een strenge selectie van de druiven vindt reeds plaats in de wijngaard; alleen de gezondste druiven worden in kratten vervoerd naar de speciaal ingerichte droogkamers (fruttaio), die zich boven de wijnkelders bevinden.
Tijdens het drogingsproces, die zo’n 60 dagen duurt, verdampt het water uit de druiven en als gevolg daarvan neemt het suikerpercentage relatief toe. Na het drogen worden de druiven ontrist en voorzichtig geperst met een pneumatische pers. Daarna volgt een 10-daagse maceratie, waarbij de hoed 3 x daags (gedurende 20 minuten per keer) naar beneden wordt gedrukt (pigeage is de Franse term hiervoor). De alcoholische vergisting vindt plaats in rvs-tanks, waarbij de temperatuur tijdens de vergisting continu gereguleerd wordt. Na afloop van de alcoholische vergisting laat wijnmaker Daniele Accordini een malolactische fermentatie toe. Deze tweede vergisting begint vanzelf door de nog niet-afgestorven gistcellen in de most. Het resultaat is dat astringente appelzuren omgezet worden in zachtere melkzuren. Daarna wordt de wijn opgevoed in grote foeders van Slavonisch eiken. De duur is afhankelijk van het oogstjaar, maar bedraagt circa 12 maanden.
Wijn & spijs
Past heel goed bij rood vlees gestoofd, gegrild of gebakken en rijpe kazen.
Wijnhuis Cantine di Negrar
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Het bedrijf is in 1933 opgericht door 7 wijnmakers. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit ca. 200 wijnboeren, met een totaal bezit van 500 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op de heuvels van de Valpolicella Classico regio. De wijnmakers streven naar het constant verbeteren van de kwaliteit van de wijnen zonder dat dit invloed heeft op de natuur en de omgeving. De druiven worden handmatig geplukt en er vindt daarna een strenge selectie plaats zodat alleen de beste druiven gebruikt worden.
Deze Passito wijn heeft een diepe, robijnrode kleur. De geur van rijpe kersen en gedroogd rood fruit..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen