Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend. Het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een Lees meer..
Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend. Het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas.
Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Mild klimaat.
De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de 'fruttai' (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%.
Wijn & spijs
Smaakt goed bij gerechten met wild, gegrild vlees en rijpe kazen.
Wijnhuis Cantine di Negrar
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Het bedrijf is in 1933 opgericht door 7 wijnmakers. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit ca. 200 wijnboeren, met een totaal bezit van 500 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op de heuvels van de Valpolicella Classico regio. De wijnmakers streven naar het constant verbeteren van de kwaliteit van de wijnen zonder dat dit invloed heeft op de natuur en de omgeving. De druiven worden handmatig geplukt en er vindt daarna een strenge selectie plaats zodat alleen de beste druiven gebruikt worden.
Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven ko..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen