De geur is rijk aan fruitaroma's zoals banaan, abrikoos, kruisbes, goudbes, kumquat en gele pruim, met accenten van komkommer, gele paprika en groene olijf. De smaak is fris en romig, met een aangename zuiveltoon, zo typerend voor chardonnay. Lees meer..
De geur is rijk aan fruitaroma's zoals banaan, abrikoos, kruisbes, goudbes, kumquat en gele pruim, met accenten van komkommer, gele paprika en groene olijf. De smaak is fris en romig, met een aangename zuiveltoon, zo typerend voor chardonnay. Veruit het grootste deel van de druiven zijn afkomstig van het eigen wijngoed in Colchagua. Daarnaast zijn er voor een klein percentage langlopende contracten afgesloten met wijnbouwers in koelere gebieden als Casablanca, voor een extra frisse toets.
Wijn & spijs
Aperitief, vis, oesters, kip, milde kazen.
Wijnhuis Los Vascos
Viña Los Vascos ligt in de centrale vallei van Chili, in de regio Colchagua, tussen de Andes en het kustgebergte, 200 km ten zuiden van Santiago. Het is een geheim dat de lokale bevolking al generaties lang kent: het land van Viña Los Vascos heeft een ideaal microklimaat: veel zon en water, halfdroge grond en geen vorst, dankzij de invloed van de Stille Oceaan. De perfecte omstandigheden om uitzonderlijke wijnen te produceren.
Omgeven door bergen aan de voet van de berg Cañeten, beslaat het landgoed 3.600 hectare, waarvan 640 beplant met wijnstokken, waardoor het een van de grootste wijnhuizen in de regio is.
Gelegen op 150 m boven zeeniveau en slechts 40 km van de kust, profiteert de wijngaard van de verkoelende invloed van de Stille Oceaan. Deze specifieke locatie tussen twee belangrijke klimaatinvloeden – de afkoelende Stille Oceaan in het westen en de Andes in het oosten – creëert een microklimaat met een sterk contrast tussen hete, droge dagen en koele, natte nachten.
Het dramatische temperatuurverschil tussen dag en nacht kan op dezelfde dag oplopen tot 30°C, wat bijzonder gunstig is voor de langzame rijping van onze Cabernet Sauvignon.
De bodem van Viña Los Vascos is van vulkanische oorsprong. Er kunnen drie hoofdtypen worden onderscheiden: verweerd graniet, klei en schalie. Het hart van het landgoed, op de bodem van de vallei, bestaat uit alluvium van zand en klei, achtergelaten door de erosie van de aangrenzende granietheuvels; evenals Tosca, een zeer harde grond bestaande uit vulkanische as die door de rivieren naar de vlakten is getransporteerd en in de loop van de tijd is verdicht.
Hoger, in de omliggende uitlopers, liggen de terroirs van El Mirador en Santa Lucia, waar de granieten bijzonder geschikt zijn voor complexe, langlevende wijnen. Hier hebben we de wijnstokken geplant voor de productie van de druiven voor de Cromas Grande Réserve-wijnen.
De druivensoorten van Viña Los Vascos zijn Cabernet Sauvignon (68%), Carmenère (9%), Syrah (8%), Chardonnay (5%), Cabernet Franc (2%) en Sauvignon Blanc (2%).
Door de grote aanplantingen die begin jaren negentig zijn uitgevoerd, is de wijngaard verdeeld over een groep percelen met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar en een andere groep van 40 tot 50 jaar oud. De oudste wijnstokken zijn 60 jaar oud.
Viña Los Vascos vertrouwt op traditionele teeltmethoden. Druppelirrigatie wordt aangepast aan de strikte behoeften van de wijnstokken en er wordt groen geoogst op de percelen die dit nodig hebben om altijd aan een kwaliteitsdoelstelling te voldoen.
De geur is rijk aan fruitaroma's zoals banaan, abrikoos, kruisbes, goudbes, kumquat en gele pruim, m..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen