Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma's van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, fruitig met e Lees meer..
Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma's van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.
Deze DOCG status geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden. Franciacorta Riserva is een millesimato en moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt - vanaf het moment van de oogst - alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.
Deze wijn is gemaakt van 80% Chardonnay druiven en 20% Pinot Noir.
De Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Champagne wijnen. Het Franciacorta gebied is gelegen in de provincie Brescia. De producenten in deze regio slaagden erin, door enorm te investeren, Franciacorta op de kaart te zetten als één van de beste mousserende wijnen ter wereld. In 1995 werd dit streven 'bekroond' met de DOCG-status.
Wijn & spijs
Geweldig in combinatie met sushi, oesters en kreeft.
Wijnhuis Monzio Compagnoni
Ons verhaal is lang geleden begonnen. Mousserende wijn wordt al sinds de zestiende eeuw geproduceerd in Franciacorta, en nog steeds worden wijnen al sinds het begin der tijden geproduceerd, maar lange tijd waren ze alleen voor lokale consumptie. Verschillende evenementen met betrekking tot wijnbouw en marketing belemmerden de productie ervan. De hernieuwde belangstelling van wijnmakers voor Franciacorta dateert uit het einde van de jaren vijftig, toen er plotseling een nieuw vertrouwen was in het potentieel van de regio om basiswijnen te produceren die geschikt zijn voor het maken van mousserende wijn. In 1967 kreeg de naam Franciacorta officiële erkenning dankzij de inspanningen van een kleine groep producenten die werden aangemoedigd door de nieuwe Italiaanse wetgeving met betrekking tot de oorsprongsbenaming. Pinot di Franciacorta DOC is gemaakt van Pinot Blanc met de mogelijkheid om Pinot Gris en Pinot Noir toe te voegen, met natuurlijke gisting in de fles of in het vat. De vroege jaren zeventig vormden het toneel voor de grote opleving van Italiaanse wijn, en Franciacorta had al een solide basis gelegd om kwaliteitsproducten te gaan produceren. Ondernemers en managers begonnen land te kopen in Franciacorta en verrijkten het gebied met wijngaarden die ze gebruikten om hun eigen heerlijke wijnen te produceren, voor zichzelf en voor hun vrienden. Deze ongedwongen aanpak was echter duidelijk niet geschikt voor het karakter van de lokale Lombardische bevolking en de eigenschappen werden al snel omgezet in een "oenologisch laboratorium". De eerste historische groep werd al snel vergezeld door nog een tiental producenten. Secundaire gisting in het vat kon nog steeds worden gebruikt, maar zelfs toen gaven de meeste producenten de voorkeur aan de veel meer uitdagende secundaire gisting in de fles. De jaren 1980 werden gekenmerkt door de komst van een golf van ondernemers, die naar Franciacorta kwamen op zoek naar nieuwe of vernieuwde wijngaarden en die de geest en de middelen hadden om dingen van de grond te krijgen en de vastberadenheid om te slagen, zelfs als ze niet origineel waren van het wijnbedrijf. Desondanks toonden ze zich bereid door de hulp te zoeken van wijnexperts en specialisten die de kwaliteit van het product konden verbeteren. Dit was de periode waarin Chardonnay werd onderscheiden van Pinot Blanc, en zijn perfecte harmonie met het terroir van Franciacorta werd goed ingeburgerd. In 1983 was de oorspronkelijke 50 hectare 550 geworden, en de verkoop van Pinot di Franciacorta overschreed een miljoen flessen, terwijl het aantal bedrijven opnieuw verdubbelde. De jaren negentig begonnen met de oprichting van het Vrijwillig Consortium, het begin van het hedendaagse tijdperk van Franciacorta en Franciacorta DOCG.
Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbel..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen