Een licht granaatrode kleur met paarse tinten. De neus is complex met pruim, framboos en hout tonen die zich ontwikkelen tot kruidige aroma's. Het palet is fruitig, rijk en rond. Een zachte afdronk die prachtig in balans is met tonen van vers zoethout. Lees meer..
Een licht granaatrode kleur met paarse tinten. De neus is complex met pruim, framboos en hout tonen die zich ontwikkelen tot kruidige aroma's. Het palet is fruitig, rijk en rond. Een zachte afdronk die prachtig in balans is met tonen van vers zoethout.
De druiven worden ontsteeld en elke druivensoort wordt apart opgevoed. Fermentatie vindt plaats bij 25°C gedurende 8 tot 12 dagen op de schillen voor de Carignan en Syrah, en 10 tot 18 dagen voor de Grenache. De eerste persing bestaat alleen uit sap dat vanzelf vrijkomt onder het gewicht van de druiven. In November wordt de wijn gemengd. Hierna rijpt 60% van de wijn in RVS vaten en de rest in eikenhout gedurende minstens 4 maanden.
Wijn & spijs
Op een temperatuur van 17° C past deze wijn heerlijk bij gerechten met wit vlees, gegrild vlees, parelhoen met verse tijm, Spaanse tapas, brochettes met aromatische kruiden en zachte kaas.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Een licht granaatrode kleur met paarse tinten. De neus is complex met pruim, framboos en hout tonen ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen