Een heldere bleekgele wijn met delicate zacht dansende en aanhoudende mousse. In de neus een intense en verfijnde wijn met geuren van honing en acacia met hints van gekristalliseerde citrus. In de mond een prachtige harmonie en een zeer goede balans tusse Lees meer..
Een heldere bleekgele wijn met delicate zacht dansende en aanhoudende mousse. In de neus een intense en verfijnde wijn met geuren van honing en acacia met hints van gekristalliseerde citrus. In de mond een prachtige harmonie en een zeer goede balans tussen zoet en frisheid.
Deze Crémant de Limoux bestaat uit 60% Chardonnay, 20% Chenin, 10% Pinot Noir en 10% Mauzac. De bodem bestaat uit klei en kalksteen en er heerst een Mediterraan klimaat met invloeden van een zeeklimaat. De druiven worden met de hand geoogst van de 20 tot 25 jaar oude ranken. De hele trossen worden gepers met een pneumatische pers. Hierna rust de most op lage temperatuur. De fermentatie vindt plaats bij 18°C, waarna de traditionele vinificatie methode wordt toegepast voor mousserende wijn. Eerst vergist de wijn in vaten en daarna nog op de fles. Gedurende 15 maanden rusten de flessen in temperatuur gecontroleerde kelders. Uiteindelijk wordt 3 maanden voor transport nog de gist verwijderd en liqueur d’expédition toegevoegd.
Wijn & spijs
Geserveerd op 6 tot 8 °C is deze Crémant de Limoux heerlijk als aperitief bij de lunch of het diner. Ook gaat hij zeer goed samen met een verfijnde vismaaltijd en natuurlijk oesters.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Een heldere bleekgele wijn met delicate zacht dansende en aanhoudende mousse. In de neus een intense..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen