Dat de spatburgunder een specialiteit is van de cooperatie Sasbacher Winzerkeller moge duidelijk zijn. De condities zijn al jarenlang voor de pinot noir zijn optimaal op Kaiserstuhl. Door strenge selectie van de hand geplukte druiven en de lagering in gro Lees meer..
Dat de spätburgunder een specialiteit is van de coöperatie Sasbacher Winzerkeller moge duidelijk zijn. De condities zijn al jarenlang voor de pinot noir zijn optimaal op Kaiserstuhl. Door strenge selectie van de hand geplukte druiven en de lagering in grote houten vaten, behoudt de wijn de fijne tannines en zijn elegante aroma dat doet denken aan bramen, aardbeien en bosfruit. Ons proefpanel heeft deze spatburgunder van Sasbacher Winzerkeller als meest geliefde variant uitgekozen. Mooie bijkomstigheid is dat van iedere verkochte fles uit de Jägerwein serie een percentage gaat naar de lokale natuurbescherming!
Wijn & spijs
Wij hebben deze wijn gedronken bij een champignongerecht maar is los van alles ook puur te genieten.
Wijnhuis Sasbacher Winzerkeller
De Sasbacher Winzerkeller is in grootte met zijn wijngaarden de kleinste wijncoöperatie van het wijnbouwgebied Baden - Kaiserstuhl, maar met hun kwaliteitswijnen een van de groten. Sasbach am Kaiserstuhl ligt in het midden van de regio, de grensdriehoek van Baden, Elzas en Noord-Zwitserland. De aangesloten wijnboeren bezitten op de Kaiserstuhl unieke percelen vulkanische grond waarop een verscheidenheid aan druivenrassen is aangeplant.
Het landschap rond Kaiserstuhl, waarbij de rivier Rijn de grens is tussen Duitsland en Frankrijk, is een van de mooiste gebieden. De streek is daarom zeer populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Klimatologisch is het gebied ook bijzonder. Het wordt aan alle kanten beschermd tegen kou en overmatige neerslag, want de Vogezen in het westen en het Zwarte Woud in het oosten omsluiten de Kaiserstuhl bijna helemaal. Slechts aan de zuidwest kant is een opening, de zogenaamde Bourgondische Poort, van waaruit vooral warme, mediterrane lucht uit het Rhônedal wordt aangevoerd. Deze unieke omstandigheden maken de Kaiserstuhl tot een van de warmste plekken van Duitsland.
In het afgelopen decennium heeft, in tegenstelling met vele andere wijngebieden, de klimaatverandering voor Baden en dan met name de Kaiserstuhl gunstig uitgepakt. Ook in de Kaiserstuhl zijn er wel degelijk zorgen voor de toekomst, extreme weersverschijnselen doen zich steeds vaker voor en zullen ook hier grote gevolgen hebben voor de wijngaarden.
De Sasbacher Winzerkeller is opgericht in 1935 door 46 dappere wijnmakers, de coöperatie heeft een enorme groei doorgemaakt in meer dan 75 jaar. Tegenwoordig presenteert de coöperatie zich als een ervaren en tegelijkertijd modern bedrijf. Ervaring en intuïtie zijn de sluitelwoorden voor het goed opgeleide team medewerkers en onder leiding van Thomas Langenbacher. De topwijnen van de Sasbacher Genosssenschaft zijn de rode spätburgunder wijnen. Ze worden geperst met het beproefde klassieke gistingsproces en gerijpt in eiken vaten. Met de rode wijnen is de Sasbacher Winzerkeller een van de toonaangevende wijnbedrijven van Baden-Württemberg in Duitsland. Naast de Spätburgunder gedijen de witte druivenrassen Weißburgunder en Grauburgunder hier geweldig en van de Riesling weet Kellermeister Wenner Giener op de hellingen van de vulkanische berg een uitzonderlijk knappe wijn te maken.
Meer weten over Winzerkeller Sasbacher
Dat de spatburgunder een specialiteit is van de cooperatie Sasbacher Winzerkeller moge duidelijk zij..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen