De neus heeft een rijk biscuitkarakter met tonen van zomersteenfruit, schillen van citrusvruchten en bloemen. In de smaak herkennen we het rijp steenfruit en valt de romige textuur op met frisse zuren en een lange afdronk. Lees meer..
De neus heeft een rijk biscuitkarakter met tonen van zomersteenfruit, schillen van citrusvruchten en bloemen. In de smaak herkennen we het rijp steenfruit en valt de romige textuur op met frisse zuren en een lange afdronk. Geoogst van wijngaarden in de districten Bridge Pa en Mangatahi van Hawke's Bay. Met de hand oogsten zorgt voor vers fruit wat bijdraagt aan de kwaliteit en zuiverheid van de wijn. Ook in deze wijngaarden wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden. Met de hand geplukte Hawke's Bay Chardonnay wordt in zijn geheel geperst, met alleen het vrijloopsap dat gefermenteerd wordt op nieuwe en gekruide Frans eikenhouten barriques. Er worden geen toevoegingen aan het sap gedaan voorafgaand aan de fermentatie. De wijn rijpt 11 maanden op vat en wordt minimaal gestoord voor het bottelen.
Wijn & spijs
Past goed bij gerechten met klein wild.
Wijnhuis Tony Bish
Het was begin jaren 80 toen Tony Bish zijn reis met wijn begon. Hij had weinig geld in die tijd, maar ging met het kleine beetje dat hij wél had skiën op Mountt Hutt. Hier was de eerste vintage met Corbans in Gisborne een pragmatische start van wat een veertigjarige passievolle carrière is geworden.
Zes jaar later studeerde Tony af met een Bachelor of Applied Science in de oenologie.
In die fase werd er al beroep gedaan op Tony's nieuwe kennis en ervaring. In 1986 richtte hij namelijk samen met de gebroeders Mason Sacred, Hill Wines in Hawkes's Bay op.
Hierin maakt Tony bewust de keuze om alleen verder te gaan met de Chardonnay druif. Hij en Karryn lanceerden Tony Bish Wines in 2013 en ze verkopen nu vier chardonnay-stijlen rechtstreeks aan andere chardonnay-liefhebbers in het hele land en over de hele wereld.
Tony's creatieve geest werd losgelaten in 2013, na een reis naar Zuid-Amerika, waar hij wijn maakte die werd geproduceerd in eivormige tanks. Met wat vindingrijkheid en lokale knowhow van de in Hastings gevestigde NZ Tanks, bouwde Tony de eerste betonnen eierfermentoren in Nieuw-Zeeland.
Het is niet verwonderlijk dat eieren Tony's favoriete fermentatiemiddel zijn geworden in zijn streven naar de perfecte chardonnay. Hiertoe importeerde Tony NZ's eerste Franse Eiken Ei-fermentor. Het is een enorme sculpturale reus die een prominente plaats inneemt in Tony's kelder, gelegen in The Urban Winery in Ahuriri.
Eigentijds van ontwerp maar gehuisvest in een iconisch en historisch gebouw.
De neus heeft een rijk biscuitkarakter met tonen van zomersteenfruit, schillen van citrusvruchten en..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen