De wijn is donker robijnrood en heeft allereerst mooie aroma's van fruit: zwarte bessen en bramen, gevolgd door tonen van eucalyptus en laurier. Dan komen de aroma's van specerijen zoethout, zwarte peper en nootmuskaat met een vleugje koffie en cacao. Rij Lees meer..
De wijn is donker robijnrood en heeft allereerst mooie aroma's van fruit: zwarte bessen en bramen, gevolgd door tonen van eucalyptus en laurier. Dan komen de aroma’s van specerijen zoethout, zwarte peper en nootmuskaat met een vleugje koffie en cacao. Rijk van smaak met prachtig geïntegreerde tannine, een aangename kruidigheid, complex en fraai in evenwicht. Een lange afdronk met zwarte bes, braam en wat zoethout.
Vergisting bij 26-28°C in conische houten gistkuipen van 5.000 l, met 22-25 dagen schilcontact, gevolgd door een rijping van minstens 30 maanden op 500 l vaten van Frans eiken. Na botteling rijpt de wijn nog minstens 12 maanden op fles.
Wijn & spijs
Florentijnse T-bone, in Chianti gestoofd rundvlees, wildzwijn, wild en gerijpte schapenkaas.
Wijnhuis Villa Trasqua
Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen.
De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.
Meer weten over Villa Trasqua
De wijn is donker robijnrood en heeft allereerst mooie aroma's van fruit: zwarte bessen en bramen, g..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen