Een explosie van kersen, pruimencompote en zwarte bessen die het gehemelte raken, aangevuld met wat kruidige en kruidige tonen en een fluweelzachte, aanhoudende afdronk. Gemaakt met behulp van de steeds populairder wordende appassimento-techniek Lees meer..
Een rode wijn die je moet proeven! Hij wordt gemaakt volgens de appassimento-methode, waarbij je de druiven droogt en samen met de schillen zorgt dit voor de heerlijke en vederzachte wijn. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd, zodat alleen de sappigste druiven voor deze wijn worden gebruikt. De Neropasso is een samenstelling van Corvina, Corvinone en Cabernet Sauvignon.
Tijdens Maurizio's lange en illustere carrière heeft hij advies gegeven aan bekende wijnhuizen in heel Italië en daarbij kwam hij de wijngaarden tegen voor hun Pugliese wijnen. Zowel de Pugliese als de Veneto wijnen worden gekenmerkt door een onweerstaanbare drinkbaarheid, aromatische zuiverheid en een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Rijpe en gezonde druiven worden geselecteerd op het moment van de handpluk. De dunste trossen worden gekozen, met de bessen niet te dicht op elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote, geperforeerde plastic dozen gelegd, om een uitstekende ventilatie te garanderen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige ruimte en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat het Appassimento-proces plaatsvindt. Een selectie van de druiven wordt licht verwelkt voor het zachte persen. De wijn rijpt vervolgens deels in stalen tanks en deels in Tonneaux (eikenhouten vaten).
De broers Maurizio en Martino Biscardo zijn niet zomaar iemand in de Italiaanse wijnindustrie. Alleen al dit jaar hebben ze 7 van de 12 grote gouden medailles van Mundus Vini ontvangen. De broers worden gerekend tot de sterwijnmakers van Italië en dat blijkt ook uit hun wijnen.
Biscardo Neropasso is een explosie van kersen, pruimencompote en zwarte bessen die het gehemelte raken, aangevuld met wat kruidige en kruidige tonen en een fluweelzachte, aanhoudende afdronk. Gemaakt met behulp van de steeds populairder wordende appassimento-techniek (druiven drogen in de zon om de fruitaroma's en -smaken te intensiveren), kan deze intense, robijnrode wijn worden omschreven als het kleine broertje van Amarone.
Wijn & spijs
Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Wijnhuis Biscardo Vini
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Maurizio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met de recente toevoeging van Maddalena Biscardo aan het team, is de toekomst van dit familiebedrijf gewaarborgd.
Meer weten over Biscardo Vini
Een explosie van kersen, pruimencompote en zwarte bessen die het gehemelte raken, aangevuld met wat ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen