Deze wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer. De wijn is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau. Lees meer..
Deze wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer. De wijn is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau.
Een ware topwijn van Domaines Paul Mas is een blend of 45% Grenache Blanc, 30% Vermentino, 15% Roussanne en 10% Viognier. Zonovergoten hellingen, gelegen op zo'n 35 kilometer ten westen van Montpellier, in het gebied Terrasses du Larzac. De bodem bevat veel kiezels, die de warmte van de dag 's nachts weer uitstralen. Separate vergisting op vaten van eikenhout, gedurende een maand bij gecontroleerde, lage temperatuur (16°C). 50% Malolactische vergisting. De wijn heeft enkele maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Wijn & spijs
Heerlijk om zo te drinken, uitstekend in combinatie met stevige visgerechten, gegrild vlees, vitello tonnato en geitenkaas.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Meer weten over Domaines Paul Mas
Deze wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen