Intens diep robijnrood. Wilde bessen in de neus, rode bloemen, aromatische kruiden, humus en eucalyptus. Zeer fruitig in de mond, evenwichtig, mondvullend met een grote persistentie Lees meer..
Intens diep robijnrood. Wilde bessen in de neus, rode bloemen, aromatische kruiden, humus en eucalyptus. Zeer fruitig in de mond, evenwichtig, mondvullend met een grote persistentie.
Deze diep robijnrode wijn uit Puglia ruikt naar wilde bessen, rode bloemen, mediterrane kruiden, hummus en eucalyptus. Het bijzondere boeket is ook het resultaat van de traditionele appassimento-methode, waarbij de vers geoogste, overrijpe druiven worden gedroogd waardoor een deel druivensap verdampt en er een hogere suikerconcentratie ontstaat. In de mond is de Lu'Li Appassito van het Italiaanse wijnhuis Masca del Tacco heerlijk fruitig, evenwichtig, vol en blijft lang hangen. Ontdek deze halfdroge blend van Primitivo en Negroamaro bij gegrild vlees, polenta, hartige voorgerechten en kazen van gemiddelde leeftijd. Een prachtige wijn gebaseerd op de traditionele kunst van de wijnbouw en de bijzondere omstandigheden van de wijnbouw in Puglia.
Wijn & spijs
Voorgerechten met vleessaus, polenta, gegrild vlees, buffelstoofschotels en medium gerijpte kazen.
Wijnhuis Masca del Tacco
Al in 1949 richtten wijnboeren de coöperatie Masca del Tacco op in Erchie, een gemeente in het noorden van het schiereiland Salento in het wijnbouwgebied Apulië in Italië. Het jaar van oprichting is altijd te vinden op de etiketten van de wijnen, tenzij de succesvolle inheemse wijnstok Primitivo voor marketingdoeleinden "Zinfandel" moet worden genoemd. De coöperatie is opgericht door Don Giuseppe Laviano, de baron van Erchie en bouwer van het beroemde Palazzo Ducale van Erchie. Uit documenten blijkt dat er sinds 1736 wijn wordt geproduceerd in het palazzo. De belangrijkste druivensoorten die tegenwoordig worden geteeld, zijn Negroamaro, Primitivo en Fiano, een oude druivensoort uit de regio Campania bij Napels, die sterke witte wijnen produceert. De Masca del Tacco in zijn huidige vorm behoort tot het bedrijf Poggio Le Volpi en werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè. Apulië is een van de meest bekende wijnbouwgebieden in Italië en profiteert van de klimatologische en geografische omstandigheden. Het mediterrane klimaat, de nabijheid van de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant en de kalkrijke ondergrond creëren perfecte omstandigheden voor wijnbouw. De hete zomers bevorderen de rijping van de druiven, die bij Masca del Tacco meestal diepe, donkere, aardse en krachtige wijnen produceren.
Intens diep robijnrood. Wilde bessen in de neus, rode bloemen, aromatische kruiden, humus en eucalyp..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen