Na een korte draai met je glas komen de aroma's je tegemoet. Wit fruit, een vleugje tropisch fruit en een klein ciroenschilletje. De wijn is elegant met een fijne balans tussen zuren, romigheid en mineraliteit. Een lange afdronk doet je verlangen naar mee Lees meer..
Na een korte draai met je glas komen de aroma's je tegemoet. Wit fruit, een vleugje tropisch fruit en een klein ciroenschilletje. De wijn is elegant met een fijne balans tussen zuren, romigheid en mineraliteit. Een lange afdronk doet je verlangen naar meer. Na een vroege oogst worden de druiven onstemd en geperst. De alcoholische omzetting vindt plaats in eikenhouten foudres. Na de fermentatie rijpt de wijn 6 tot 7 maanden in dezelfde foudres, waarbij bâtonnage wordt toegepast om de zachtheid te verbeteren en complexiteit te verkrijgen.
Finca Elez, gelegen in het Spaanse binnenland ten zuiden van Madrid. Dit is niet zomaar een winery. De wijngaarden liggen op ongeveer 1000 meter hoogte, ze werken volledig biologisch én het is een Vino de Pago; de hoogste onderscheiding die een Spaanse wijn (of winery) kan krijgen. Dat is uniek, omdat het niet gebonden is aan een regio, maar aan een individueel landgoed of wijngaard. Daarnaast worden er ook strenge eisen gesteld voordat een landgoed of wijngaard zich 'Vino de Pago' mag noemen. Er zijn slechts 24 winery's die de naam Vino de Pago mogen dragen.
Dankzij de ligging op hoogte worden de druiven gemiddeld 15 tot 20 dagen later geoogst dan gemiddeld. Door de hoogte rijpen de druiven langzamer, krijgen ze een dikkere schil en behouden ze voldoende zuren. Dit resulteert in een wijn met lengte, frisheid en een fijne doordrinkbaarheid.
Wijn & spijs
In een culinaire bui? Probeer deze wijn eens bij piepkuiken met romige morillesaus, of bij eggs benedict op getoast briochebrood.
Wijnhuis Pago Finca Élez
De geschiedenis van Finca Élez begint in 1992, wanneer Manuel Manzaneque het wijnhuis start. Vanaf dat moment is het wijnhuis voorbestemd om unieke wijnen te produceren van de hoogste kwaliteit. Zijn harde werk wordt beloond in 2002, wanneer Finca Élez als eerste in Spanje een DO krijgt; Denominación de Origen. Vanaf 2003 mag het wijnhuis zich Pago noemen, door unieke geografische omstandigheden. Dat is uitzonderlijk vanwege strenge regels en omdat het niet gebonden is aan een regio, maar aan een individueel landgoed of wijngaard. Daarnaast werken ze volledig biologisch. Sinds 2020 staan de Villoldo Ruiz familie aan het roer.
Wat de wijnen uniek maakt? Onder andere de ligging op 1080 meter hoogte. Deze ligging maakt het een van de hoogstgelegen wijngaarden van Spanje, wat zorgt voor grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht – een ideale factor voor het behoud van frisheid en aromatische complexiteit in de druiven. In de zomer zijn er lange periodes van droogte en de bodem is schaars, waarbij ze gebruik maken van gecontroleerde irrigatie. De druiven worden op het optimale moment geoogst, wat betekent dat er meerdere dagen geoogst wordt.
Na een korte draai met je glas komen de aroma's je tegemoet. Wit fruit, een vleugje tropisch fruit e..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen