Fruitig en geurig, met tonen van sinaasappelschil, kweepeer en gekonfijte citrusvruchten. Lees meer..
Fruitig en geurig, met tonen van sinaasappelschil, kweepeer en gekonfijte citrusvruchten. De wijn bestaat uit Cinsault, Grenache, Grenache Gris, Macabeo en Vermentino. De Cinsault, Grenache Noir en een deel van de Grenache Gris worden direct geperst nadat de oogst de wijnkelder binnenkomt, voordat de vergisting is begonnen. De Macabeu, Vermentino en het andere deel van de Grenache Gris worden ontsteeld en vervolgens vergist terwijl het sap 6-8 dagen in contact is met de druivenschillen. De schillen geven de wijn extra kleur, smaak en heel subtiel ook wat tannine. Op tweederde van het proces wordt de vergisting gestopt en de druiven geperst. De twee delen worden bij elkaar gevoegd en de vergisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 15 en 20 graden. Na 2 maanden wordt de wijn gebotteld.
Wijn & spijs
Past perfect bij de spicy Indische of Aziatische keuken!
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Fruitig en geurig, met tonen van sinaasappelschil, kweepeer en gekonfijte citrusvruchten.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen