Diepe granaat rode kleur wijn. In het boek zijn gedroogde oregano aroma's verankerd met donkere en rode kersen. Rijpe kersen in de mond bieden evenwicht aan de korrelige tannine. Een levendige, frisse zuurgraad in de afwerking. Lees meer..
Diepe granaat rode kleur wijn. In het boek zijn gedroogde oregano aroma's verankerd met donkere en rode kersen. Rijpe kersen in de mond bieden evenwicht aan de korrelige tannine. Een levendige, frisse zuurgraad in de afwerking.
Deze prachtige Chianti is gemaakt van drie verschillende druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Het fruit wordt gefermenteerd met inheemse gisten. Vervolgens gaat de wijn door een blaas pers voor het rijpen in cement en grote eiken vaten. Malolactische fermentatie gebeurt op natuurlijke wijze. De druiven worden ontsteeld en zacht geplet, waarnaar ze fermenteren in betonnen tanks. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.
Wijn & spijs
Perfecte begeleider voor lam of pasta's.
Wijnhuis Poggiotondo
Het verhaal van Poggiotondo begint in 1968 met Carlo Antonini, een leraar, gepassioneerd door landbouw en een imker in zijn vrije tijd. Hij kocht de eigendommen die historisch toebehoorden aan de Conti Guidi, een oude adellijke familie die land bezat in Toscane en Emilia Romagna. Deze familie gaf het dorp zijn naam, Cerreto Guidi in de Medioevo.
Cerreto Guidi, gelegen aan de "via francigena" was de bestemming voor pelgrims en Cosimo uit Fiorentina. Tegenwoordig is Cerreto Guidi, behorend tot de provincie Florence, een authentieke plek in het hart van Toscane, dicht bij Pisa, Lucca en Siena op 40 km van de zee van Tirrenia.
De grote passie van Carlo voor de wijnbouw werd overgedragen aan zijn zoon Alberto, die samen met zijn vrouw Alessandra het territorium wil valoriseren met respect voor de Toscaanse wijnbouwtraditie. Alberto en Alessandra wonen in het hoofdgebouw in het pand Poggitondo, samen met hun drie kinderen, Angelica, Margherita en Carlo.
Het mediterrane klimaat en de kalksteenbodem, biologische landbouw en de focus op de inheemse druiven zoals Sangiovese, Canaiolo, Colorino en een klein deel van Trebbiano, maken het originele "Chianti-recept".
Meer weten over Poggiotondo
Diepe granaat rode kleur wijn. In het boek zijn gedroogde oregano aroma's verankerd met donkere en r..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen