Dieprood met paarse reflexen aan de rand. Intens fruitig bouquet (kersen en bessen) dat zich verder ontvouwt in de rijpe smaak die zowel krachtig als soepel is vanwege de zijdezachte tannines. Lees meer..
De Grieken die ruim 800 jaar voor het begin van onze jaartelling in Zuid-Italië arriveerden, doopten het Oenotria, Land van de Wijnstokken. Ook vandaag de dag zou deze naam nog terecht zijn, omdat de zuidelijke gewesten nog altijd succesvol wijn produceren. Zoals deze Artimone (Italiaans voor Grootzeil uit de scheepvaart).den, de gisting Het warme klimaat zorgt voor een perfecte polyphenolische rijpheid. De polyphenolen die een belangrijke rol in de smaakontwikkeling van de wijn spelen, vormen zich aan het eind van de rijpingsperiode in de schil van de druif. De oogst geschiedt handmatig waarna de volrijpe druiven een traditionele vinificatie ondergaan. Na de maceratie vindt een temperatuur gestuurde (20º-23ºC.) gisting plaats voor optimaal behoud van geur en smaak. Het resultaat is er dan ook naar. Artimone heeft, om in scheepvaarttermen te blijven, zijn karakter 'vol in de zeilen' door zijn hoge alcoholgehalte, lage zuurgraad, geconcentreerd bouquet en ferme smaak. Kortom een jongen van stavast. De wijn kan jong gedronken worden. Proefnoties: Dieprood met paarse reflexen aan de rand. Intens fruitig bouquet (kersen en bessen) dat zich verder ontvouwt in de rijpe smaak die zowel krachtig als soepel is vanwege de zijdezachte tannines.
Wijn & spijs
Artimone is een passende omlijsting voor kruidige gerechten en gegrild rood vlees.t zachte tannines.
Wijnhuis
Dieprood met paarse reflexen aan de rand. Intens fruitig bouquet (kersen en bessen) dat zich verder ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen