Menu
0
29Apr2022
Kaiserstuhl presenteert Sasbacher Winzerkeller

Kaiserstuhl presenteert Sasbacher Winzerkeller

Door: Ronald FaberReacties: 0

Het wijnbouwgebied Kaiserstuhl.

Met ongeveer 4250 hectare wijngaarden is de 557 meter hoge Kaiserstuhl in Zuid-Duitsland het grootste van de negen wijnbouwgebieden van Baden. Het vulkanische massief rijst als een eiland op uit de Boven-Rijnvlakte tussen Freiburg en de Franse grens. Het mediterrane klimaat met warme nachten in de zomer en gematigde winters, samen met vruchtbare löss bodem en warmteopslag van de vulkanisch gesteente, creëren ideale omstandigheden voor de wijnbouw.

Sinds 2019 hebben wij een goede samenwerking met Sasbacher Winzerkeller en verkopen wij een groot aantal wijnen uit het Sasbacher assortiment. Het marketingbureau heeft voor de 12 Kaiserstuhl WINZERGENOSSENSCHAFTEN een mooie promo film gemaakt, een daarvan is de Sasbacher Winzelkeller er een van. 

Bekijk hier de film 

 

 

De Sasbacher Winzerkeller is in grootte met zijn wijngaarden de kleinste wijncoöperatie van het wijnbouwgebied Baden - Kaiserstuhl, maar met hun kwaliteitswijnen een van de groten. Sasbach am Kaiserstuhl ligt in het midden van de regio, de grensdriehoek van Baden, Elzas en Noord-Zwitserland. De aangesloten wijnboeren bezitten op de Kaiserstuhl unieke percelen vulkanische grond waarop een verscheidenheid aan druivenrassen is aangeplant.

Het landschap rond Kaiserstühl, waarbij de rivier Rijn de grens is tussen Duitsland en Frankrijk, is een van de mooiste gebieden. De streek is daarom bij toeristen zeer populair. Klimatologisch is het gebied ook bijzonder. Het wordt aan alle kanten beschermd tegen kou en overmatige neerslag, want de Vogezen in het westen en het Zwarte Woud in het oosten omsluiten de Kaiserstuhl bijna helemaal. Slechts aan de zuidwest kant is een opening, de zogenaamde Bourgondische Poort, maar daardoor wordt vooral warme, mediterrane lucht uit het Rhônedal aangevoerd. Deze gegevens maken de Kaiserstuhl tot een van de warmste plekken van Duitsland.

In het afgelopen decennium heeft, in tegenstelling met vele andere wijngebieden, de klimaatverandering voor Baden en dan met name Kaiserstuhl gunstig uitgepakt. Zorgen voor de toekomst zijn er ook voor dit wijngebied zeer zeker, extreme weersverschijnselen zullen ook hier grote gevolgen hebben.

De Sasbacher Winzerkeller is opgericht in 1935 door 46 dappere wijnmakers, de coöperatie heeft een enorme groei doorgemaakt in meer dan 75 jaar. Tegenwoordig presenteert de coöperatie zich als een ervaren en tegelijkertijd modern bedrijf. Ervaring en intuïtie zijn de sluitelwoorden voor het gastvrij team medewerkers en directeur thomas Langenbacher. De topwijnen van de Sasbacher Genosssenschaft zijn de rode Spätburgunder wijnen. Ze worden geperst met het beproefde klassieke gistingsproces en gerijpt in eiken vaten. Met zijn rode wijnen is de Sasbacher Winzerkeller een van de bekendste bedrijven uit Baden en Duitsland. De weißburgunder en grauburgunder gedijen hier geweldig en van de riesling weet Kellermeister Wenner Giener ook een uitzonderlijke knappe wijn te maken.

 

Klik op deze link om het assortiment wijnen van Sasbacher Winzerkeller te bekijken.

 

 

Meer weten over het wijnhuis  Sasbacher Winzerkeller

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.