Menu
0
05Jun2022
Wij zijn trots op het wijnhuis Varvaglione.

Wij zijn trots op het wijnhuis Varvaglione.

Door: Ronald FaberReacties: 0

Mijn bezoek bij het familiewijnhuis Varvaglione,

Varvaglione 1921 is een van de belangrijkste wijnhuizen in de hak van de laars van Italië en het wijnhuis heeft onlangs de mijlpaal van 100 jaar bereikt. Het wijnhuis is nog steeds in familiebezit en wordt vertegenwoordigd door de vijfde generatie Marzia, Angelo en Francesca Varvaglione. Onder toeziend oog van vader Cosimo en moeder Maria Teresa worden op circa 1500 hectare eigen wijngaarden de bekende rode druivenrassen Primitivo. Negroamaro gecultiveerd. In samenwerking met de Universiteiten van Udine en Bologna worden alle processen in de wijngaard en binnen de muren van het wijnhuis nauwgezet gevolgd. Het wijnhuis Varvaglione is in de afgelopen decennia flink gemoderniseerd en is voorzien van de nieuwste fermentatie technieken. Een rijke historie aan vakmanschap binnen de familie zorgt ervoor, dat de zo karakteristieke kwaliteit van de wijnen gewaarborgd blijft. Ook is er veel geïnvesteerd in de eigen wijngaarden en zijn de inheemse druivenrassen Aglianico en Susumaniello opnieuw aangeplant. Wijnmaker Cosimo maakt van deze druiven wel een heel bijzonder glas wijn. Je proeft de Apulische ziel en de Mediteriaanse zon.

Onlangs mocht ik zelf afreizen naar het diepe zuiden van Italië en ik voel mij zeer bevoorrecht om dit mooie familiebedrijf te mogen vertegenwoordigen. Als wijnliefhebber kan ik u de wijnen van Varvaglione zeer aanbevelen. Binnenkort ontvangen wij ook de nieuwe wijnen van Varvaglione in Lippenhuizen. Een exclusiviteit waar u van zult genieten.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.