Een forse dosis rood fruit met de kracht van houtrijping. Volrond in de mond met een mooie vineuze afdronk, vanille, paprika, kruidnagel... Lees meer..
Een forse dosis rood fruit met de kracht van houtrijping. Volrond in de mond met een mooie vineuze afdronk, vanille, paprika, kruidnagel...
Een blend van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot. Een gloedvolle wijn met een volumineuze volle sappigheid, rijp fruit en zijdezachte tanines afgerond met een flinke toets hout. Een “Kiss of Wood” (4 maanden nieuw Amerikaans en Frans eiken) en een forse dosis rood fruit. De rijpe Cabernet Sauvignon druiven en de rijpe Merlot druiven worden los van elkaar gerijpt met eiken. Na de rijping worden de wijnen geblend, zo blijven beiden druivensoorten hun karakteristieken behouden.
Cabernet Sauvignon | Eén van 's werelds meest aangeplante druivensoorten, Cabernet Sauvignon. De wijnstok is ontzettend vergevingsgezind en gedijd goed op vele plekken, bijvoorbeeld de (vooral) linkeroever van Bordeaux, het droge klimaat in Argentinië, het landklimaat van Oekraïne en Rusland en het zonnige Zuid-Afrika. Oorspronkelijk een kruising in 1760 van de rode 'Cabernet Franc' en de witte 'Sauvignon Blanc'. Dieprood gekleurd, in geur en smaak vaak gekenmerkt door kracht, tannines, donker rood fruit en hout. Kan goed en lang rijpen op houten vaten.
Merlot | Eén van de belangrijkste druivenrassen in de wereld, en ook zeker qua bekendheid in Nederland. Te typeren als vlezig, fruitig en sappig. Niet té veel tannines, niet té veel fruit, niet té veel suikers en niet té veel zuren. Gewoon een heerlijke allrounder die zich prettig voelt in het warme klimaat van Australië tot de vochtige klei bodems van Noordelijk Bordeaux. In de Bordeaux komt deze druif dan ook vaak voor en dit gebied wordt gezien als zijn geboortegrond. Wanneer er vroeg wordt geoogst of in een koud terroir komen groene, herbale tonen naar boven. Bij een rijpe oogst en een warm terroir komen juist tonen van jam, rijp rood fruit, nieuw leer en tabak naar voren. Laat zich goed rijpen op (nieuwe) houten vaten.
Wijn & spijs
Vlees, gebraden gevogelte of zomaar als een heerlijk glas krachtige rode wijn.
Wijnmaker Xavier Roger van LGI wines
In Carcassonne richtte Alain Grignon in 1998 zijn wijnexportbedrijf LGI Languedoc Wines op, wiens specialiteit is om zijn experts rechtstreeks naar partnerbedrijven te sturen, en in het bijzonder naar zijn belangrijkste wijnmaker Xavier Roger. Xavier Roger komt uit Sancerre, het bolwerk van Sauvignon aan de Loire, waar zijn familie een succesvol wijnhuis runt. Maar Xavier Roger was niet een van de zoons van wijnbouwers die van jongs af aan enthousiast meewerkte aan de druivenoogst, hij werkte met ons, maar zonder veel enthousiasme, aldus zijn vader. Niettemin koos hij toch voor de wijn als beroep en begon zijn opleiding aan het bekende Lyceum in Beaune, waar hij “proefde”. Daarna koos hij de Universiteit van Montpellier als het volgende station, waar hij zowel als landbouwingenieur als oenoloog afstudeerde. Hij deed zijn eerste internationale ervaring op in Californië voordat hij twee jaar lang zorgde voor een landgoed van 60 hectare in de Languedoc. Daarna werd hij weer aangetrokken door het avontuur en werkte hij een seizoen als wijnmaker in Nieuw-Zeeland, een term die vandaag de dag nog steeds op zijn visitekaartje staat.
Bij zijn terugkeer trad hij in 1999 toe tot het team van LGI en Alain Grignon. Grignon's doel: Languedoc-wijnen exporteren met een goede prijs / kwaliteit verhouding in een moderne presentatie. Het was voor hem niet genoeg om kant-en-klare wijnen te kopen, zoals tot nu toe gebruikelijk was. De kwaliteitscontrole moest veel eerder beginnen, namelijk bij de wijnmaker. En dat werd de taak van Xavier. "Ik ben vaak tussen de wijnranken en niet vaak op kantoor", zegt Xavier. Destijds begon hij voor het eerst in Argeliers om de wijngaarden op drie kwaliteitsniveaus toe te wijzen. “Zo slagen we erin om de producten te differentiëren en de wijnmakers te betalen op basis van hun prestaties. We weten dat we niet alle leden tegelijk naar voren kunnen duwen, dus nemen we het beste en betalen ze het beste. ”Een methode die zichzelf snel heeft bewezen en die hij vervolgens ook introduceerde bij de wijnboerenvereniging in Rieux. Daar herkende hij meteen de potentie van Syrah en deelt zijn enthousiasme voor deze topvariëteit met Michel Revel, de pionier van de Cave de Rieux. Samen besloten ze om de druiven te vinifiëren volgens de variëteit en er alles aan te doen om hun karakter vast te leggen in een moderne rode wijn die zeer aangenaam is om te drinken.
In 2013, toen Alain Grignon met pensioen ging, namen Xavier Roger en Cédric Duquenoy het roer over, Xavier werd Managing Director en Cédric Sales Director. Ze kwamen allebei bij LGI Wines aan het begin van het avontuur, hun kennis van de klanten en wijnpartners heeft hen ertoe gebracht het stokje van Alain over te nemen en unieke Franse wijnen te blijven maken met het team van LGI Wines.
Meer weten over Wijnmaker Xavier Roger
Een forse dosis rood fruit met de kracht van houtrijping. Volrond in de mond met een mooie vineuze a..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen