Het resultaat mag er zijn: de wijn is granaatrood van kleur. De geur is zeer expressief, met volop zwart fruit, zwoele specerijen en een vleugje zoethout. De wijn heeft een zijdezachte textuur, is evenwichtig en blijft mooi nahangen, met heerlijke aroma's Lees meer..
Het resultaat mag er zijn: de wijn is granaatrood van kleur. De geur is zeer expressief, met volop zwart fruit, zwoele specerijen en een vleugje zoethout. De wijn heeft een zijdezachte textuur, is evenwichtig en blijft mooi nahangen, met heerlijke aroma's van rode vruchten en zwart bessenfruit.
Dit is puur fruit in optima forma. Aan deze wijn is geen sulfiet toegevoegd. Dat vraagt heel veel van de wijnmaker. Om te beginnen mag er alleen met perfecte en volkomen gave en rijpe druiven gewerkt worden. Dus worden de trossen met de hand geoogst en vervolgens, na aankomst in de kelder zorgvuldig uitgesorteerd: elke druif waaraan ook maar iets mankeert wordt handmatig verwijderd. Dan volgt een langzame vergisting in tanks van rvs en beton, die 20-30 dagen duurt, waarna het geheel wordt geperst in een pneumatische pers. Daarna blijft de jonge wijn een aantal maanden op zijn fijne lie in betonnen 'cuves' rijpen.
Vlak voor de botteling wordt de jonge wijn gefilterd, nauwkeurig geanalyseerd op eventuele afwijkingen en dan direct onder de cuve op fles afgevuld. Vlak daarvoor is de lege fles geheel zuurstofvrij gemaakt. Naar verwachting zal de wijn, mits bewaard bij een temperatuur van 13°-15°C, zo'n drie jaar houdbaar zijn.
Wijn & spijs
Bij alle soorten vlees en bij kaas, maar ook heerlijk zonder begeleidend gerecht.
Wijnhuis Domaine Brunely
100% familiebedrijf Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren ’70, begin jaren ’80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.
Respect voor de natuur
Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zijn zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 ha tot 80 ha, met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door het gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd.
Zo puur mogelijk
Ook de vinificatie is erop gericht om wijnen te maken die zo puur mogelijk zijn. De druiven ondergaan, voorafgaand aan de vergisting een koude schilweking. Tijdens de vergisting wordt de hoed met schilletjes regelmatig ondergeduwd, de zgn. ‘pigéage’. Dat komt de fruitigheid van de wijnen bijzonder ten goede. Met uitzondering van de zeer krachtige Châteauneuf-du-Pape rijpen de rode wijnen niet op hout, om te voorkomen dat het fruit wordt overstemd door houtaroma’s. Dat resulteert in heerlijke pure, goed gestructureerde wijnen met volop fruit en een grote levendigheid. In hun jeugd domineren de aroma’s van rood en zwart fruit; bij verdere rijping op fles ontwikkelen ze complexere aroma’s. De meeste rode wijnen van Domaine Brunely zijn op hun best drie tot vijf jaar na de oogst. De Châteauneuf-du-Pape rijpt met gemak 10 jaar.
Met passie gemaakt
Domaine Brunely is in alle opzichten een echt wijngoed: van het planten van de wijnstok tot het bottelen van de wijnen, alles wordt volledig in eigen beheer en met passie gedaan en dat proef je terug in de wijnen.
Meer weten over het wijnhuis Domaine Brunely
Het resultaat mag er zijn: de wijn is granaatrood van kleur. De geur is zeer expressief, met volop z..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen