Een wijn met een goede complexiteit. In de neus tonen van mokka, zwart fruit en zoethoutwortel. Op het palet is deze Alexaume zacht, met een plezierige zoetheid en een ongebruikelijke noot van verse granaatappel. De peperige afdronk geeft het een zeer dor Lees meer..
Een wijn met een goede complexiteit. In de neus tonen van mokka, zwart fruit en zoethoutwortel. Op het palet is deze Alexaume zacht, met een plezierige zoetheid en een ongebruikelijke noot van verse granaatappel. De peperige afdronk geeft het een zeer dorstlessende, verfrissende kwaliteit.
Esprit de Crès Ricards is gestart in 1960 in het dorpje Ceyras in een gebied wat bekend staat als Crès Ricards. 50 jaar later zijn de 28 hectare wijnstokken, gelegen aan de voet van de mont Baudile, overgenomen door Jean- Claude Mas. De mooie combinatie van rode klei aarde met leisteen en kiezelstenen zorgt er voor dat uit dit gebied zijdezachte wijnen met een intense smaak voortkomen. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd op het relatief lage gebied, wat van essentieel belang is voor de smaak. In 2012 heeft Jean-Claude Mas de wijnvelden uitgebreid naar 39 hectare. Deze wijn is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah and Carignan druiven.
Wijn & spijs
Heerlijk bij stoof- en kruidige gerechten.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Een wijn met een goede complexiteit. In de neus tonen van mokka, zwart fruit en zoethoutwortel. Op h..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen