Zwoel geurend naar bramen, kers en rijpe vijg met iets rozijn en een kleine vleug vanille. In de smaak zet dit door met iets oud leer, jam van donker fruit en zwoele tanines toe. Lees meer..
EMBASTIES... een wijn die staat als een... kasteel!
In het prachtige Zuid-Franse landschap, nabij Béziers, liggen de EMBASTIES wijngaarden. Hier groeien de Sauvignon, Rolle en van oudsher authentieke Malbec in het Franse terroir. De wijnen worden vergist en gebotteld door de lokale wijnboeren coöperatie, zodat het resultaat smaakvol, consistent en authentiek Zuid-Frans is!
Een Malbec uit Zuid-Frankrijk kan een ware krachtpatser zijn, en dat intense karakter is ook hier goed terug te proeven. Hoewel onze wijnboeren de druiven voor deze Malbec tóch een 2 weken langer laten hangen aan de druivenstok. Dit kan natuurlijk alleen bij een gezond en goed terroir, met veel nazomer-zon, maar dan ontstaat een prachtig resultaat. Zwoel geurend naar bramen, kers en rijpe vijg met iets rozijn en een kleine vleug vanille. In de smaak zet dit door met iets oud leer, jam van donker fruit en zwoele tannines toe.
Malbec, een authentieke Franse druivensoort genoemd 'Cot', en nu veelvuldig aangeplant in Argentinië. De wijn is altijd donker gekleurd, heel vol van smaak, goed gestructureerd met redelijk wat tannines. In de Bordeaux, vooral de linkeroever, en in de Cahors (de geboortegrond) kunnen de wijnen vrij stevig en soms hard zijn. Hierdoor is het rijpingspotentieel zeer groot. In het warme Argentinië wordt de druif veel zachter, met meer suikers en zijdezachte tannines. Een gulden middenweg is tegenwoordig te vinden in de Languedoc, waar een vol donker fruitige rode wijn kan ontstaan. Malbec kan goed op (nieuw) hout rijpen.
Wijn & spijs
Heerlijk met stoofgerechten en gebraden gevogelte.
Wijnmaker Xavier Roger van LGI wines
In Carcassonne richtte Alain Grignon in 1998 zijn wijnexportbedrijf LGI Languedoc Wines op, wiens specialiteit is om zijn experts rechtstreeks naar partnerbedrijven te sturen, en in het bijzonder naar zijn belangrijkste wijnmaker Xavier Roger. Xavier Roger komt uit Sancerre, het bolwerk van Sauvignon aan de Loire, waar zijn familie een succesvol wijnhuis runt. Maar Xavier Roger was niet een van de zoons van wijnbouwers die van jongs af aan enthousiast meewerkte aan de druivenoogst, hij werkte met ons, maar zonder veel enthousiasme, aldus zijn vader. Niettemin koos hij toch voor de wijn als beroep en begon zijn opleiding aan het bekende Lyceum in Beaune, waar hij “proefde”. Daarna koos hij de Universiteit van Montpellier als het volgende station, waar hij zowel als landbouwingenieur als oenoloog afstudeerde. Hij deed zijn eerste internationale ervaring op in Californië voordat hij twee jaar lang zorgde voor een landgoed van 60 hectare in de Languedoc. Daarna werd hij weer aangetrokken door het avontuur en werkte hij een seizoen als wijnmaker in Nieuw-Zeeland, een term die vandaag de dag nog steeds op zijn visitekaartje staat.
Bij zijn terugkeer trad hij in 1999 toe tot het team van LGI en Alain Grignon. Grignon's doel: Languedoc-wijnen exporteren met een goede prijs / kwaliteit verhouding in een moderne presentatie. Het was voor hem niet genoeg om kant-en-klare wijnen te kopen, zoals tot nu toe gebruikelijk was. De kwaliteitscontrole moest veel eerder beginnen, namelijk bij de wijnmaker. En dat werd de taak van Xavier. "Ik ben vaak tussen de wijnranken en niet vaak op kantoor", zegt Xavier. Destijds begon hij voor het eerst in Argeliers om de wijngaarden op drie kwaliteitsniveaus toe te wijzen. “Zo slagen we erin om de producten te differentiëren en de wijnmakers te betalen op basis van hun prestaties. We weten dat we niet alle leden tegelijk naar voren kunnen duwen, dus nemen we het beste en betalen ze het beste. ”Een methode die zichzelf snel heeft bewezen en die hij vervolgens ook introduceerde bij de wijnboerenvereniging in Rieux. Daar herkende hij meteen de potentie van Syrah en deelt zijn enthousiasme voor deze topvariëteit met Michel Revel, de pionier van de Cave de Rieux. Samen besloten ze om de druiven te vinifiëren volgens de variëteit en er alles aan te doen om hun karakter vast te leggen in een moderne rode wijn die zeer aangenaam is om te drinken.
In 2013, toen Alain Grignon met pensioen ging, namen Xavier Roger en Cédric Duquenoy het roer over, Xavier werd Managing Director en Cédric Sales Director. Ze kwamen allebei bij LGI Wines aan het begin van het avontuur, hun kennis van de klanten en wijnpartners heeft hen ertoe gebracht het stokje van Alain over te nemen en unieke Franse wijnen te blijven maken met het team van LGI Wines.
Meer weten over Wijnmaker Xavier Roger
Zwoel geurend naar bramen, kers en rijpe vijg met iets rozijn en een kleine vleug vanille. In de sma..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen