Typische aperitiefwijn: fris, knisperend strakdroog van smaak met citrusfruit (citroen, grapefruit) en mango. Levendig en lekker pittig. Mooi rond op de afdronk. Fraaie strogele kleur. Aroma's van wit fruit. Frisse goed geïntegreerde zuren. Lees meer..
Typische aperitiefwijn: fris, knisperend strakdroog van smaak met citrusfruit (citroen, grapefruit) en mango. Levendig en lekker pittig. Mooi rond op de afdronk. Fraaie strogele kleur. Aroma's van wit fruit. Frisse goed geïntegreerde zuren. Volle, vlezige maar ook zachte wijn. Vermentino wordt ook wel Rolle genoemd. Mooi voorbeeld van de nieuwe, moderne wijnen die tegenwoordig uit de Vin de Pays d'Oc komen.
Deze wijn is gemaakt van 100% Vermentino. Vermentino, ook wel Rolle genoemd, is een druivensoort die goed ontwikkelt in het Languedoc klimaat. De druiven worden gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk mechanisch. Tijdens het fermentatieproces wordt stikstofgas gebruikt om oxidatie te vermijden. De wijn rijpt gedurende 2 maanden op gist in RVS tanks. De beste serveertemperatuur is 12°C.
Wijn & spijs
combinatie met zeevruchten, risotto en salades.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Typische aperitiefwijn: fris, knisperend strakdroog van smaak met citrusfruit (citroen, grapefruit) ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen