Deze prachtige violet tot robijnrode Sutil Carmenère toont heerlijk fruitige aroma's van zwarte bessen, kersen en pruimen met de kruidige hints van mokka en koffie, welke zich ontwikkelen gedurende de rijping in Frans en Amerikaans eiken. Het palet is pr Lees meer..
Deze prachtige violet tot robijnrode Sutil Carmenère toont heerlijk fruitige aroma's van zwarte bessen, kersen en pruimen met de kruidige hints van mokka en koffie, welke zich ontwikkelen gedurende de rijping in Frans en Amerikaans eiken. Het palet is prachtig in balans met karakter, volume en structuur.
Deze wijn is gemaakt van Carmenère druiven. De druiven hebben gedurende 72 uur de maceratie ondergaan bij een temperatuur van 10ºC, waarna de vergisting gedurende 10 dagen plaatsvond bij een temperatuur van 24ºC om uitgesproken tannine te voorkomen. Hierna rust de wijn gedurende 15 dagen op zijn schillen. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 maanden in Frans en Amerikaans eiken vaten en nog 6 maanden in de fles.
Wijn & spijs
Deze wijn is heerlijk met verschillende soorten vlees, zoals rund, lam en varken. Ook gaat de wijn zeer goed samen met groenten als champignons en aubergine, maar ook sterke gele kazen.
Wijnhuis Sutil
In 1995 werd Viña Sutil opgericht in de Colchagua vallei. Deze droom breidde zich al snel uit tot een van de top DO's, van Limarí in het noorden tot aan Leyda vallei, van de Maipo vallei tot aan de zuidelijke Maule, Curicó en Cauquenes valleien. Dit alles gebeurde met een geweldige inzet om wijnen te creëren die echte ambassadeurs van het land zijn.
Juan Sutil droomde ervan om de wereld wijnen te bieden die Chili en zijn inwoners perfect representeren. Het was zijn neef Diego García de la Huerta die deze droom liet uitkomen. Diego was de eerste wijnmaker van wijnhuis Sutil en hij is ervan overtuigd dat de oenologische filosofie van een wijn de ware uiting is van de druif, het land waar hij vandaan komt en de handen die hem gecreëerd hebben.
Hij reisde het hele land door om de perfecte combinatie van land en klimaat te vinden voor de wijngaarden. In Limarí werd hij aangetrokken door de kalkhoudende bodems en de minerale touch die ze aan de wijnen geven, vooral bij de witte wijnen. In Cauquenes werd zijn aandacht getrokken door de voedingsarme grond en de trossen met kleine druiven, waaruit zeer geconcentreerde wijnen met intense kleur voortkomen.
Colchagua lokte hem met zijn klimaat, het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht en de uitstekende kwaliteit van de Cabernet Sauvignon en Carmenere, de beste wijnen uit deze regio.
Meer weten over Viña Sutil
Deze prachtige violet tot robijnrode Sutil Carmenère toont heerlijk fruitige aroma's van zwarte be..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen