Deze diep robijnrode wijn omarmt en weerspiegelt het beste van de Maipo vallei. Fris en kruidig in de neus met uitbundige aroma's van zwarte bessen, chocolade en tabak. Het palet is robuust en zeer goed gebalanceerd met ronde tannine die leiden naar een e Lees meer..
Deze diep robijnrode wijn omarmt en weerspiegelt het beste van de Maipo vallei. Fris en kruidig in de neus met uitbundige aroma's van zwarte bessen, chocolade en tabak. Het palet is robuust en zeer goed gebalanceerd met ronde tannine die leiden naar een elegante en aanhoudende afdronk.
De druiven voor deze wijn (100% Cabernet Sauvignon) ondergaan een maceratie van 5 dagen bij een temperatuur van 10ºC waarna ze gedurende 10 dagen de gisting ondergaan bij een temperatuur van 24ºC om de fruitige aroma's te behouden en te voorkomen dat er teveel tannine vrijkomt. De wijn rust op de schillen gedurende 20 - 25 dagen voor meer volume en dichtheid. Na de malolactische gisting rijpt de wijn in Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 14 - 16 maanden en nog 6 maanden in de fles.
Wijn & spijs
Een prachtige wijn om te drinken bij rood vlees en wild, zoals zwijn, hert en konijn, maar ook met sterke kazen zoals Camembert en Cheddar.
Wijnhuis Sutil
In 1995 werd Viña Sutil opgericht in de Colchagua vallei. Deze droom breidde zich al snel uit tot een van de top DO's, van Limarí in het noorden tot aan Leyda vallei, van de Maipo vallei tot aan de zuidelijke Maule, Curicó en Cauquenes valleien. Dit alles gebeurde met een geweldige inzet om wijnen te creëren die echte ambassadeurs van het land zijn.
Juan Sutil droomde ervan om de wereld wijnen te bieden die Chili en zijn inwoners perfect representeren. Het was zijn neef Diego García de la Huerta die deze droom liet uitkomen. Diego was de eerste wijnmaker van wijnhuis Sutil en hij is ervan overtuigd dat de oenologische filosofie van een wijn de ware uiting is van de druif, het land waar hij vandaan komt en de handen die hem gecreëerd hebben.
Hij reisde het hele land door om de perfecte combinatie van land en klimaat te vinden voor de wijngaarden. In Limarí werd hij aangetrokken door de kalkhoudende bodems en de minerale touch die ze aan de wijnen geven, vooral bij de witte wijnen. In Cauquenes werd zijn aandacht getrokken door de voedingsarme grond en de trossen met kleine druiven, waaruit zeer geconcentreerde wijnen met intense kleur voortkomen.
Colchagua lokte hem met zijn klimaat, het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht en de uitstekende kwaliteit van de Cabernet Sauvignon en Carmenere, de beste wijnen uit deze regio.
Meer weten over Viña Sutil
Deze diep robijnrode wijn omarmt en weerspiegelt het beste van de Maipo vallei. Fris en kruidig in d..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen