JP Menard & Fils
De familie Ménard is sinds 1815 gevestigd in Grande Champagne, Premier Cru du Cognac. In 1946 besluiten Jean-Paul Ménard en zijn twee zonen, Guy en Pierre, om hun Pineau des Charentes op de markt te brengen. De twee broers, samen met hun zonen Jean-Yves en Philippe, promootten hen trots op beurzen in Frankrijk en in het buitenland. Vandaag treden de kleinkinderen in hun voetsporen en zetten ze de familietraditie voort. Elke generatie heeft altijd een bepaalde genegenheid aan Pineau geschonken. Onze drie kwaliteiten weerspiegelen de belangrijkste stijlen van Pineau des Charentes die in de regio worden gevonden: een Pineau Blanc gemaakt van Ugni-Blanc, Sémillon en Montils-druiven, gericht op frisheid met zijn tonen van sap in de neus en nuances van citrus in de mond. Het is de trouwe partner van Charentais-meloen, maar past ook goed bij verse kazen en walnotendesserts. Dan onze Pineau Rosé, van ons kleine perceel Merlot: zeer gul met tonen van rood fruit in de neus en in de mond (aardbei, morellenkers). Dit is perfect bij koude vleeswaren of een dessert zoals een donkere chocolade-frambozencoulant. Ten slotte bieden we een Très Vieux Pineau Blanc aan, meer dan 10 jaar gerijpt in eikenhouten vaten en genietend van een aromatisch boeket gedomineerd door pinda's en gekonfijt fruit (vijg, abrikoos). Deze Très Vieux Pineau is ideaal als begeleider van foie gras of een kaasplankje (Roquefort, Comté, Chèvre Cendré). Of het nu met of zonder ijs is, als aperitief, als bijgerecht of als cocktail, wij wensen u een zeer goede degustatie! Jean-Yves, Philippe, Stéphane en Marion Ménard