Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toa Lees meer..
Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toast in de lange finish. Elegant en gracieus.
Blend 85% Syrah, 10% Grenache Noir en 5% Mourvèdre. De wijnstokken van de Syrah zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. De Grenache stokken zijn 45 jaar oud. Deze zijn aangeplant op een bodem van klei, gravel en leisteen waartussen veel fossielen zitten. De wijngaarden zijn gelegen op een plateau en hebben daarom veel zonlicht. Deze wijn is een blend van grotendeels Syrah, aangevuld met Grenache en Mourvèdre druiven. De druiven zijn met de hand geoogst. Pre-fermentatie en koude maceratie gedurende 3 dagen. Apart vinificatie voor elk ras. Er worden enkel temperatuur gecontroleerde stalen en cementen vaten gebruikt. 40% van de blend heeft een malolactische fermentatie ondergaan in eiken vaten. De resterende 60% is na de fermentatie in eiken vaten gerijpt. Hierna rijpt de wijn nog eens 9 maanden in Frans en Amerikaans eiken.
Wijn & spijs
Heerlijk bij geroosterd vlees, lamsvlees, kip en zachte kazen.
Wijnhuis Domaines Paul Mas
De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.
Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala verschillende bodems in de Languedoc.
De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.
Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen e..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen