In de geur aroma’s van jam en rood fruit met een beetje kaneel. De smaak is zacht en complex tegelijk. Vol en krachtig met hints van zwart fruit, kruiden en vanille. Lees meer..
In de geur aroma’s van jam en rood fruit met een beetje kaneel. De smaak is zacht en complex tegelijk. Vol en krachtig met hints van zwart fruit, kruiden en vanille.
De robijnrode Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria maakt indruk met zijn diverse aroma's en een elegante structuur die het gehemelte verwent. De rode wijn uit Apulië in Zuid-Italië is gemaakt van zongerijpte Primitivo-druiven. Je kunt niet fout gaan met de nobele Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria uit het zonnige Apulië. Onmiddellijk na het ontkurken ontvouwt de halfdroge wijn zijn heerlijke geur van rode bessen, vergezeld van delicate nuances van jam en kaneel. Met zijn finale, waarvan de afdronk lang aanhoudt, overtuigt deze voortreffelijke druppel elke fijnproever. De complexe, elegante rode wijn komt van de wijnmakerij Masca del Tacco op de hiel van de Italiaanse laars. Hier mocht hij 10-15 maanden rijpen in eikenhouten vaten en zo zijn onmiskenbare smaak ontwikkelen.
Wijn & spijs
Serveer de Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria op 16-18 °C bij vleesgerechten, pastagerechten met pittige sauzen of een pittige kaasplank.
Wijnhuis Masca del Tacco
Al in 1949 richtten wijnboeren de coöperatie Masca del Tacco op in Erchie, een gemeente in het noorden van het schiereiland Salento in het wijnbouwgebied Apulië in Italië. Het jaar van oprichting is altijd te vinden op de etiketten van de wijnen, tenzij de succesvolle inheemse wijnstok Primitivo voor marketingdoeleinden "Zinfandel" moet worden genoemd. De coöperatie is opgericht door Don Giuseppe Laviano, de baron van Erchie en bouwer van het beroemde Palazzo Ducale van Erchie. Uit documenten blijkt dat er sinds 1736 wijn wordt geproduceerd in het palazzo. De belangrijkste druivensoorten die tegenwoordig worden geteeld, zijn Negroamaro, Primitivo en Fiano, een oude druivensoort uit de regio Campania bij Napels, die sterke witte wijnen produceert. De Masca del Tacco in zijn huidige vorm behoort tot het bedrijf Poggio Le Volpi en werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè. Apulië is een van de meest bekende wijnbouwgebieden in Italië en profiteert van de klimatologische en geografische omstandigheden. Het mediterrane klimaat, de nabijheid van de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant en de kalkrijke ondergrond creëren perfecte omstandigheden voor wijnbouw. De hete zomers bevorderen de rijping van de druiven, die bij Masca del Tacco meestal diepe, donkere, aardse en krachtige wijnen produceren.
In de geur aroma’s van jam en rood fruit met een beetje kaneel. De smaak is zacht en complex tegel..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen