Bodegas Juan Gil
Sinds de bouw van het nieuwe wijnhuis zijn er veel dingen veranderd. De nieuwe manier van wijn maken heeft technologie nodig: nauwkeurige temperatuur controle, RVS tanks en perfecte hygiene gedurende het proces zorgen elk jaar voor hoge kwaliteit. Maar wijn wordt niet alleen 'gemaakt' in de kelders. Eerst is er de wijngaard. De ligging, naast het wijnhuis, biedt de mogelijkheid om de ontwikkeling van de druiven nauwkeurig in de gaten te houden. Het zijn nieuwe tijden met nieuwe wijnen en een mix van oude wijnstokken en nieuwe technieken. Bartolomé Abellán is de oenoloog en hij coördineert de technische divisie van de GFE groep.
De wijngaarden liggen op een hoogte van 700 tot 850 meter op een zanderige en kalkstenen bodem. Hij is stenig aan de oppervlakte en bevat weinig voedingsstoffen met een geweldige opslag capaciteit van water. Het is het koninkrijk van de Monastrell, een druif die zich thuis voelt in deze regio en waarvan al onze wijnen gemaakt zijn. Naast de 40 jaar oude wijnstokken van Monastrell, verbouwen we ook Syrah, Cabernet, Merlot en Petit Verdot druiven.