De kelder van Mont Marçal Vinícola is opgericht in 1975 door Manuel Sancho, die na vele jaren in de muziekwereld, zijn pijlen richtte op een nieuwe kunst: die van de wereld van wijn en Cava. Het is Blanco Sancho, de dochter van de oprichter, die nu samen met een team van jonge professionals de kelder runt en het voor elkaar hebben gekregen de originele filosofie van de kelder met de onrustige geest van nieuwe generaties te blenden en dit aan te passen naar de behoeften van de hedendaagse marken. Mont Marçal maakt kwaliteitswijnen in de "Denominaciones de Origen" Penedès, Catalunya en Cava.
Het landgoed heeft 40 hectare eigen wijngaarden, die beplant zijn met de inheemse variëteiten zoals Macabeu, Xarel.lo, Parelleda en Tempranillo, naast andere rassen die perfect aangepast zijn zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegelijkertijd, om de werkelijke productie te kunnen realiseren, werkt Mont Marçal samen met andere landgoederen in Penedès.
Mont Marçal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden. Ze zijn de 3e producent van Spanje. Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.