Menu
0
31Mar2022
De lekkerste aspergewijnen voor u geselecteerd

De lekkerste aspergewijnen voor u geselecteerd

Door: ImporteurReacties: 0

 

Traditionele Hollandse asperges zijn altijd goed te combineren met de klassieke Elzasser wijnen. Ons oog is echter gevallen voor de Nieuw Zeelandse wijn Tomtit Sauvignon Blanc  [BESTEL]. Na een korte lagering van 3 maanden gaat de jonge wijn op fles. De wijn is bleek geel van kleur en heeft een licht groene weerschijn. In de neus zijn geuren van limoen, passievrucht en de groene geur van basilicum te herkennen. De smaak is fris met een hint van perzik, Granny Smith en citrus. Een milddroge afdronk maakt deze wijn compleet.

Een wat minder typische aspergewijn, maar prachtig te combineren met het witte goud komt uit Spanje, de Albarinho uit Rias Baixas. In de koele, groene en natte provincie Galicie geeft de Albarinho frisse en crispy wijnen met spanning en daarom fantastisch in combinatie met veel gerechten. Albarinho heeft het bloemige en gele fruit van Viognier, en ook de mooie zuren en spanning van een Riesling. De Abilleira Rias Baixas Albarino [BESTEL] is een wijn met een opvallend eigentijds etiket, maar ook met een heel eigen karakter. Een fijne zuurgraad en de volheid van perzik en abrikoos: zilt en zacht. Naast de beroemde asperges is deze wijn ook heel lekker bij sushi, sashimi, langoustines en kipgerechten. Heel veelzijdig dus.

Een andere aanrader is de Urbanihof Grüner Veltliner Wagram Classic  [BESTEL], kruidige en minerale tonen naast de aroma's van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse grüner veltliner. Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig-kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent. 

Momenteel is mijn persoonlijke favoriete wijn voor bij de asperges de uit Alto Adige afkomstige Tramin Pinot Bianco Moriz  [BESTEL]. De Pinot Bianco uit dit gebied is bijzonder zuiver van aard en toont lichtgeel met groene appeltinten in het glas. In de mond is deze wijn fris en vol met een complex nootachtige textuur. Bijzonder goed in balans door een volle smaak aan de ene zijde en een elegante frisheid aan de andere.

Klik hier voor de volledige lijst met aanbevelingen asperge assortiment

 

Eet smakelijk...

Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.